Kaip nuostabu, kai tokie paprasti ingredientai gali sukurti tokį puikaus skonio patiekalą 🙂 Labai rekomenduoju pasigaminti ir įsitikinti❤️
🌱 Gaminame 3 asmenims:
👇Reikės👇
🌱 Makaronų 240g
🌱 Svogūno pusė
🌱 Česnako 4 skilt.
🌱 Baklažanas nedidelis
🌱 Pomidorų minkštimas su bazilikais 350g.
🌱 Žalių alyvuogių 6 vnt.
🌱 Alyvuogių aliejus
🌱 druskos / pipirų
🌱 Parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi svogūną, česnaką ir baklažanus.
Kai viskas apkepa pilame pomidorų tyrę ir troškiname. Įberiame pipirų ir druskos. Verdame makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje nurodytą laiką ant pakelio.
Į padažą dedame pasmulkintas alyvuoges ir troškiname. Kadangi padažas bus labai tirštas ir gali traukti prie keptuvės dugno, įpilame vandens nuo makaronų.
Baigus virti makaronams dedame juos į keptuvę su padažu, viską išmaišome ir dedame į lėkštes. Pabarstome Parmezano sūriu. Skanaus!
🍆Jei per tirštas padažas įpilkite vandens nuo makaronų
🍆 Baklažanai padaže turi būti visiškai minkšti, kad padažas būtų vientisas 🙂